Välkommen!

Välkommen till min trädgårdsblogg som mest kommer handla om mina specialområden Pelargon,Chili,tomat men även annat om trädgård m.m

onsdag 13 februari 2013

Fingercitron - Buddhas hand

Har nu skördat min Citrus medica var. sarcodactylis , lite info här nedan från wikipedia.

Citrus medica var. sarcodactylis är en buske eller litet träd med långa, oregelbundna grenar omfattas av törnen. Dess stora, ovala blad som växer cirka fyra till sex inches är ljusgrönt. Dess vita blommor som växer i doftande kluster är tonade lila från utsidan.

Buddhas hand har ett tjockt skal och endast en liten mängd av sura kött (om någon) och är juiceless och ibland kärnfria.

Buddhas hand frukt är mycket väldoftande och används huvudsakligen av kinesiska och japanska för parfymera rum och personliga föremål, som kläder.

Frukten kan ges som en religiös erbjuder i buddhistiska tempel. Enligt traditionen föredrar Buddha "fingrarna" av frukten vara i en position där de liknar en sluten i stället för öppen hand, som stängde händer symboliserar till Buddha agera av bön.

Skalet av frukten kan kandideras. Den inre vita märgen är inte bitter som vanligtvis är fallet med citrus, så fingrarna kan vara avskurna och sedan längdriktningen skivad och används i sallader eller utspridda över färdiglagad mat som fisk.

 
 
 1 kommentar:

  1. Hej Micke
    Vad spännande att läsa om din Buddhas hand citrus träd . Sådde några frön och nu kom de upp . Sådde du de ? eller köpte du färdigt planta ?
    Följer gärna din berättelse om Buddhas hand citron träd :)
    Hälsningar Kristina T.

    SvaraRadera